Za roditelje iz Vajske nema utehe

6649

VAJSKA: Kako saznajemo, požar je neverovatnom brzinom zahvatio čitavu kuću. Nesrećna Marija, kada je primetila da iz kuhinje kulja dim, pokušala je da uđe i spasi svoju decu, međutim, komšije joj to nisu dozvolile. Odmah su obavestili njenog supruga Zorana, koji je dojurio iz sela biciklom. On je pokušao da uđe u kuću, ali mu nisu dozvolili. Potom je razbio prozor sobe u kojoj su mališani spavali, ali je usled dotoka kiseonika vatra pokuljala kroz prozor, te nije uspeo da uđe.

Podsećamo, u požaru koji je izbio u subotu oko 8.30 časova, stradali su Nikolina R. (četiri i po godine), Nikola R. (dve i po godine) i osmomesečna Isidora R. Po rečima njihovih neutešnih roditelja Zorana Ramadana (43) i Marije Stefanović (24), mališani su spavali u kući kada je buknuo požar. Kako kaže Zoran, pre nego što je otišao da radi u selo, popio je kafu i dao deci mleko.

„Prvo se probudio Nikola i rekao „Hoću, tata, mleko“. Dao sam mu mleko, a potom i Nikolini. Popili su mleko i nastavili da spavaju, a ja sam otišao da radim“, priča nam neutešni otac.

„Kada sam izašla da nahranim piliće u šupu, deca su ostala da spavaju u sobi“, kaže za naš list majka stradale dece, koja je u trećem mesecu trudnoće.

„Nikada ih nisam ostavljala same. Jako je teško izgubiti decu…“

„Kako je došlo do požara, nije više bitno, ostali smo bez tri mlada života koja još uvek nisu ni zakoračila u život“, kaže za naš list jedna vidno potrešena meštanka Vajske.

„Za roditelje tu utehe nema, oni su ostali bez svoja tri čeda.“

„Nikolina je tek krenula u vrtić, tako se radovala…“, kroz suze nam priča Marija, skrhana bolom, i dodaje da su planirali sledeće godine i Nikolu da upišu u vrtić.

„Najmlađa, Isidora, tek je progovorila „Tata“.“

Po rečima oca, pre dva meseca su proveravali električne instalacije u kući.

„Neki radnici su radili tu na banderi prekoputa, zamolio sam ih da pogledaju instalacije u kući, u kojoj smo živeli kao podstanari. Kuća jeste stara, trošna i s lošim instalacijama, ali smo se trudili da svojim mališanima pružimo sve što je u našoj moći“, priča nam Zoran.

Inače, Zoran i Marija su se doselili iz Bačke Palanke u Vajsku, u kuću u Štrosmajerovoj 25, pre oko godinu. Vlasnik je umro, a ćerka, koja je nasledila kuću, živi u inostranstvu.

Kako smo saznali u Centru za socijalni rad u Baču, pomoć neće izostati, a porodica može računati na pomoć društva i nadležnih institucija.

Još uvek se ne zna kada će mališani biti sahranjeni. Obdukcija Nikoline R., koja je pronađena u subotu, završena je. Kako nezvanično saznajemo, rezultati pokazuju da se devojčica ugušila. Tela Nikole i Isidore su preneta na Institut za sudsku medicinu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here