Za šest dana sahranjen dva puta u Sremskim Karlovcima

Porodice Stankov i Subić već šest dana žive u agoniji

980
Foto: Ilustracija

SREMSKI KARLOVCI: Juče (22.07.), sahranjen je meštanin Sremskih Karlovaca, nedavno pokopan pod tuđim prezimenom.


Kako saznaju „večernje novosti“, Saša Subić (48) iz Sremskih Karlovaca po drugi put je juče sahranjen u rodnom mestu i sada počiva na Donjem groblju. Ispratili su ga rodbina i komšije, ali i porodica Stankov koja je, verujući da je reč o njihovom članu porodice sa istim imenom, Subića sahranila 16. jula, ne znajući da je njihov Saša Stankov (56) živ i zdrav. On je dan kasnije pronađen u Novom Sadu, gde živi. Porodice Stankov i Subić već šest dana žive u agoniji i kažu da ne znaju kako će se oporaviti od pretrpljenog šoka.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

– Insistiramo da se utvrdi ko je kriv za ovu nezapamćenu pometnju. Želimo da krivac snosi posledice zbog učinjenog propusta – poručuju porodice dvojice Saša.

Ni danas, međutim, nije jasno kako je došlo do ove zamene živog za mrtvog čoveka, istog imena, ali različitih prezimena i životnih doba, koji nemaju sličnosti. Kovčeg sa Subićevim telom je u međuvremenu izvađen iz porodične grobnice Stankov, a ekshumacija je urađena u noći između 17. i 18. jula.

Subić je, kako „Novosti“ saznaju, bio bolestan, živeo je sam, a jedan od komšija je, videvši da je mrtav, pozvao policiju.

– U kući, u kesi pored kreveta bila su njegova dokumenta, a u torbici na ormariću lekarska dokumentacija, ali, očigledno, niko to nije pogledao. Da jesu, do svega ne bi došlo. Pogrebno preduzeće iz Novog Sada je odnelo telo i iz nama nepoznatog razloga zaveden je kao Saša Stankov – priča Subićev brat.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Klupko nesvakidašnjeg događaja počelo je da se odmotava kada se porodici Stankov, dan po sahrani, javila meštanka i rekla da je videla njihovog Sašu živog. Porodica iz koje se on dobrovoljno iselio, našla se u čudu. Zapitali su se: „Ko je onda u porodičnoj grobnici?“. Imali su, kako tvrde, samo usmenu potvrdu policajca da je reč o Saši Stankovu.

– Po hitnom postupku i nalogu novosadskog tužilaštva, u prisustvu policije, u noći između subote i nedelje urađena je ekshumacija. Usledio je novi šok i stres za porodicu, jer smo sahranili drugog čoveka! – priča rođaka Saše Stankova.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here