Žabac iza brave do 7. januara

Tubić je spreman da na ime kaucije prepusti porodičnu kuću u Čortanovcima, vrednu 200.000 evra.

2121

Nebojši Tubiću, zvanom Žabac (57), koji je okrivljen da je s trojicom saučesnika početkom novembra pretukao građevinskog preduzimača Spasoja Milićevića (63), koji je potom preminuo, je produžen pritvor do mesec dana, odnosno do 7. januara naredne godine, saznaje „Dnevnik”.


Njegov branilac je početkom prošlog meseca uložio žalbu na određivanje pritvora Tubiću do mesec dana. On je predložio da Žabac tokom istrage nosi nanogicu, odnosno da boravi u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor.

Kako nezvanično saznajemo, u žalbi njegovog branioca se navodilo da je Tubić bolestan i da nije sposoban da nekoga prebije ili organizuje tuče, a kamoli da usmrti čoveka. Navodi se i da se Žapcu iza rešetaka zdravstveno stanje može pogoršati i da je rizično ako mu uskrate kućnu negu i stalni nadzor lekara.

„Dnevnik” je u međuvremenu saznao da nije tačna informacija da je Tubić spreman da prepusti porodičnu kuću u Čortanovcima, vrednu 200.000 evra, kao kauciju za puštanje iz pritvora, kako su preneli neki beogradski mediji.

Žabac i još trojica se sumnjiče da su 7. novembra oko 20 časova naneli teške telesne povrede Milićeviću, koji je preminuo sledećeg dana ujutro u Kliničkom centru Vojvodine nakon što je pretučen na Bulevaru despota Stefana kod broja 9.

Nesrećni čovek napadnut je, maltene, ispred svoje firme „Kondor gradnja” koja se nalazi prekoputa OŠ „Žarko Zrenjanin”, blizu Limanskog parka u Novom Sadu.

Ubrzo nakon tuče, došle su policija i Hitna pomoć, koja ga je s teškim telesnim povredama prevezla u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je i preminuo. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti otkazivanje srca, iako je zadobio veliki broj povreda.

Po rečima poznanika pokojnog Spasoja, njemu je u nekoliko navrata ranije prećeno zbog prostora u kojem je njegova firma „Kondor gradnja”, odnosno gde je bio smešten magacin. Upućeni kažu da je Milićević imao firmu na lokaciji gde su se nekada bile „Neimarove” barake, koja je veoma atraktivna, i da su zainteresovani za tu lokaciju pokušali da ga zaplaše pretnjama da im ustupi prostor. Da li je to bio povod za napad, zasad se samo nagađa.

Iako je dobijao pretnje, kako upućeni kažu, pokojni čovek nije imao obezbeđenje.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here