Zakintos: Mladići iz Srbije koji su u pritvoru idu u školu

3653

ZAKINTOS: Trojica državljana Srbije koji su osumnjičeni za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos početkom jula, a koji su u pritvoru zatvora za maloletnike u Avlini, tokom pritvorskih dana idu u školu, a zaposleni se prema njima odnose korektno.

To je danas Tanjugu prenela njihov branilac Zora Dobričanin Nikodinović nakon što ih je posetila u zatvoru sa dvojicom grčkih kolega, od kojih je jedan poznati atinski advokat krivičar Aleksios Kougias, a drugi advokat sa Zakintosa Lefteris.
Uslovi su dobri u smislu da je osoblje prema njima korektno. Oni idu u školu i tako im brže vreme prolazi. Svakodnevno imaju pravo da sa govornice telefoniraju roditeljima i advokatima„, precizirala je Nikodinović.
U Avloni u zatvoru za maloletnike meru pritvora kao mlađa punoletna lica izdržavaju Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, dok se druga dvojica osumnjičenih u slučaju Zakintos – Dušan Ranković i Miloš Senić nalaze u drugim zatvorima u Grčkoj.
Dobričanin Nikodinović, jedan od najuglednijih branilaca iz oblasti krivice u Srbiji, zajedno sa grčkim kolegama priprema odbranu u ovom slučaju.
Osumnjičenima je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima možže da traje do 18 meseci.
Još dvojica srpskih držžavljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, pušštena su da se brane sa slobode.
Mladići se terete za krivično delo saučesništvo u ubistvu izvrššeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu „Bar kod“ u mestu Laganas nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23). Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umeššanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, ššto znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužžnice.
Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optužženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here