Zapaljen čamac u Bačkoj Palanci u vlasništvu JVP „Vode Vojvodine“

Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica.

3222

BAČKA PALANKA: Ribočuvaru M.D. iz Bačke Palanke zapaljen je juče (16.10.) u popodnevnim časovima čamac, u vlasništvu JVP ’’Vode Vojvodine’’.


Čamac je jedan od onih kojim Ribočuvarska služba ovog preduzeća svakodnevno ide u pojačane i vanredne kontrole na Dunavu, a u zadnjih mesec dana baš na potezu od Bačke Palanke do Beške.

Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica jer su ribočuvari JVP ’’Vode Vojvodine’’ u zadnjih 30 dana zaplenili mreže za vađenje riba, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, više od 50 samolovnog alata za hvatanje riba, te pet čamaca bez dozvole.

Takođe, u pomenutom periodu prijave su podnete protiv pet lica: jednog sa prekomernim ulovom i ribom ispod mere, drugog sa mrežastim alatima bez dozvole, trećeg zatečenog sa strogo zabranjenom vrstom ribe – kečigom, i četvrtog zatečenog sa nepropisno postavljenim alatima.

1 KOMENTAR

  1. Mozda ga je zapalio neki posten I savestan gradjanin?Pa vise je taj camac preneo ukradene ribe nego svi ostali,lopovski,zajedno!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here