Žapcu još mesec dana pritvora

1140

Nebojši Tubiću Žapcu (57), osumnjičenom da je sa još tri osobe, za kojima se traga, učestvovao u prebijanju nasmrt investitora Spasoja Milićevića (63), ponovo je produžen pritvor za 30 dana, koji mu je istekao 7. januara.


Ovo je, inače, drugi put da se Tubiću produžava pritvor, u kom se nalazi od 10. novembra 2017. godine, a ta mera mu je izrečena zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ali i opasnosti od toga da ponovi krivično delo.
Tubić je, posle hapšenja, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, negirao da je počinio delo za koje se sumnjiči, tvrdeći da s prebijanjem Miličevića nema nikakve veze i da je tog 7. novembra uveče posle 19 časova, kada je on napadnut, sa jednim poznanikom bio kod advokata. Tada je još izjavio da je on teško bolestan, posle ranjavanja pre pet godina, da ima plastične delove u glavi i da u takvom stanju nije mogao da napadne i pretuče Miličevića, niti da učestvuje u organizovanju tuče.
 ŽABAC OSTAJE U PRITVORU: Sud odbio žalbu advokata, ne daju mu ni nanogicu!
Žabac je inače u javnosti označen kao „kontroverzni biznismen“, a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet i po godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji „Aleksandar“ na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan uslovno.
Pročitaj više: 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here