Израелски обавештајац о разлозима разбијања СФРЈ

"Све што је урађено са Југославијом од самог почетка је било уперено против Русије"

373
Фото: РТВ

У једној од најпопуларнијих руских телевизијских емисија посвећених политичким, али и другим важним темама „Вече са Владимиром Соловјевом“, када је било говора о изрицању пресуде Ратку Младићу, један од учесника дебате био је и чувени израелски обавештајац и геополитичар Јаков Кедми. Он је својевремено руководио и израелском обавештајном службом „Натив“.


Кедми је тада рекао да је „и смањена Југославија разбијена да никада више не би било посебних односа између Србије и Црне Горе са Русијом“.

– Још у време Черчила било је одлучено да Балкан мора бити изван руског утицаја. То је био основни циљ. Разбијање Југославије и њена подела планирани су одавно. Мојој служби су били поверени односи са Словенцима – казао је Кедми и додао:

– Био сам у Словенији. Био сам са Словенцима који су били у врху државне безбедности Југославије. И они су ми причали шта се догађа на Косову. Словенија је тада већ била независна, али су ми испричали како су се косовски терористи-муслимани још 70-их година бавили терором и ко их је у томе подржавао.

О Медлин Олбрајт

Кедми се осврнуо и на Медлин Олбрајт, која је била као и он Јеврејка.

– Срамота ме што Медлин Олбрајт припада мом народу, мада је она то сазнала кад је већ остарила. Она је забранила да се покреће питање геноцида у Руанди када је у тој земљи био почињен масакр уз подршку француских и белгијских трупа. Тамо је било уништено 700.000 људи, али је то противречило њеној спољној политици. Међу Белгијанцима је био само један официр који је то покушавао да спречи, али је био истеран из своје армије. Један једини праведник – рекао је Кедми и истакао да је Балкан веома компликован простор.

– Тамо је био грађански рат, а Срби су одлично знали шта су са њима у Другом светском рату урадили Хрвати који су у том рату из чиста мира побили милион Срба и Јевреја. Милион! Хрвати су убијали Србе зато што су Срби, заједно са Јеврејима и Циганима. Оставите се указивања на усташе. То су радили Хрвати!

Тољагама су Србима – и женама и деци – разбијали главе и бацали их у воду. То је био њихов омиљени начин егзекуције, а нико о томе не говори. Хрвати су ратовали на страни Хитлера, а 90 одсто Хитлеровог муслиманског батаљона били су Босанци. Муслимани из Босне, а заједно су са нацистима ратовали.

Кедми је нагласио да су „у последњем рату на страни Босне ратовали људи из Авганистана за новац Бин Ладена и од њега добијеним оружјем. Ратовали су на страни Босне и Чечени – изјавио је обавештајац.

– Сав олош међународног исламског терора био се окупио у Босни. Ратовао је против Срба. Нико не говори о Србима спаљеним у црквама. И у Босни и на Косову. Тамо је био суров грађански рат у којем није било праведника ни на једној страни, а оптужени су само Србе.

Говори ли неко да је Хашки трибунал признао да нема доказе да је Милошевић наређивао да се убијају Хрвати, Босанци и остали?! Он је умро у затвору и неосуђен!

О Америма

– Када је у Савету безбедности УН доношена одлука о оснивању кривичног трибунала једна земља је рекла: баш нас брига – нашим војницима нико не може да суди. Јунајтед Стејтс оф Америка. Русија признаје тај хашки суд, а Американци од почетка говоре да им се пљуцка на њега и да ни један њихов војник ни грађанин никада неће одговарати пред тим судом – рекао је Кедми.

Подвукао је да је Трибунал признао да нема доказа да је Милошевић одговоран за геноцид и убиства.

– Све што је урађено са Југославијом од самог почетка је било уперено против Русије. Са намером да се ограниче могућности Русије у будућности. То у Москви нису схватили и издали су Југославију. Подло. Да данас постоји она Русија из деведесетих – ни Русије не би било! А да је деведесетих постојала данашња Русија – ништа се не би догодило, тамо ни једна длака не би пала! Ни код Срба, ни код Хрвата. Ни код кога – нагласио је Кедми.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here