Da li će biti problema za one kojima ističe overa starih zdravstvenih knjižica?

1107

Na preglede, operacije ili bilo koju drugu intervenciju, mogu da idu s potvrdom koju su dobili u filijali Fonda, prilikom predaje zahteva za izradu nove knjižice.


Novu zdravstvenu knjižicu čeka još milion i po građana, iako su zahtev za njenu izradu predali još prošle godine, a nemali broj je i onih kojima su knjižice napravljene, ali im nisu još uručene.

Nova zdravstvena knjižica
Foto: Telegraf

Mnogima ističu overe starih, papirnih, zdravstvenih knjižica, a u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje kažu kako da niko neće imati problema prilikom odlaska kod lekara, ukoliko su mu doprinosi redovno izmireni.

Na preglede, operacije ili bilo koju drugu intervenciju, mogu da idu s potvrdom koju su dobili u filijali Fonda, prilikom predaje zahteva za izradu nove knjižice. Oni koji tu potvrdu nisu dobili, moraće ponovo da stanu u red ispred lokalne filijale RFZO.

OVDE možete da proverite da li vam je gotova zdravstvena knjižica.

Do 17. maja ove godine podneto je ukupno 6.324.035 zahteva, 4.722.234 njih dobilo zdravstvene kartice, odnosno urađene su, ali im još nisu uručene. U Zavodu za izradu novčanica u izradi je 1.511.978 zdravstvenih kartica.

Savetnik za informisanje direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Nemanja Velikić kaže da imamo oko 6,8 miliona osiguranika, što znači da još oko pola miliona građana nije podnelo zahteve za izradu novih zdravstvenih knjižica, piše “Dnevnik”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here