Izabran najlepši balkon i dvorišta u opštini Bačka Palanka

7852
Predstavnici koji su primili nagrade za najlepši balkon i dvorišta

Svečanost u Skupštini opštine

Dodeljene plakete „Biramo najlepši balkon, dvorište i školsko dvorište“

Dodelom plaketa i simboličnih nagrada u četvrtak je završen treći konkurs „Biramo najlepši balkon, dvorište i školsko dvorište“. Ovaj konkurs je raspisan povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, a nagrađena su tri najlepše uređena dvorišta i balkoni.


„Planirali smo da ovo postane tradicija i u tome smo i uspeli. Svake godine ima sve više prijavljenih na konkurs, ove godine ih je bilo šesnaest, a u svim kategorijama smo izabrali po tri najlepša balkona, dvorišta i školska dvorišta“, rekao je Vojislav Zubac iz Skupštine opštine Bačka Palanka.

Dodeli priznanja je prisustvovao i predsednik SO Bačka Palanka Mita Lačanski.
„Ovo je lep događaj za Bačku Palanku, a na nama, koji vodimo Opštinu, je obaveza da tome pridamo značaj i to tako što ćemo uvažavati angažovanje i zalaganje sugrađana na uređenju svojih dvorišta i balkona. To nije ni jeftino, treba dosta truda, rada i sredstava, ali nagrađeni po ovom konkursu nisu štedeli na tome. Želim im da i u narednom periodu nastave sa ovom praksom, a mi ćemo im pomoći u tome sredstvima iz Fonda za zaštitu životne sredine. Time ćemo učiniti i naša dvorišta i Bačku Palanku još lepšim“, naveo je Mita Lačanski.

 

Najlepši balkon
U kategoriji najlepši balkon je treće mesto osvojila Milica Borić iz Bačke Palanke, drugu nagradu je dobila Palančanka Slobodanka Gradić, a najlepši balkon u našoj opštini ima Jelena Grubanov Žutković iz Bačke Palanke.

Najlepše dvorište

Treću nagradu u kategoriji najlepše dvorište je otišlo u ruke Milice Nikolin, drugo mesto je zauzela OZZ „Livade“ iz Tovariševa, a najlepše dvorište ima Biljana Grbić iz Bačke Palanke.

Najlepše školsko dvorište

Kada su u pitanju nagrade za najlepše školsko dvorište, treće mesto je pripalo vrtiću „Bambi“ u okviru PU „Mladost“ iz Bačke Palanke, drugo mesto osvojila je OŠ „Heroj Pinki“, a nagradu za najlepše školsko dvorište je dobila OŠ „Vuk Karadžić“ – izdvojeno odeljenje u Neštinu.
Svi nagrađeni su dobili plakete, umetničke slike i vaučere za kupovinu u Poljoprivrednoj apoteci „Stari grad“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here