У Бачкој Паланци до 14 сати гласало 15 одсто грађана

343
Фото: Pexels

До 14 часова у општини Бачка Паланка, на референдуму је гласало 15 одсто пунолетних грађана, што је око 6 хиљада 850 гласача.


Сва бирачка места отворена су на време јутрос у 7 часова без неправилности, а право гласа има 45.654 пунолетних грађана. Гласа се на 43 бирачка места, 19 у Бачкој Паланци и 24 бирачка места у селима општине.
‘’Бирачко место број 13 у Бачкој Паланци, које је до сада било у објекту Шумске управе, измештено је у просторије Основне школе ‘’Свети Сава’’, то је једина измена у односу на претходне године’’, рекао је за РТВ Ђорђе Појужина, председник Општинске изборне комисије.

‘’Очекујемо позитивне промене у правосуђу, зато је важно да што више људу изађе на референдум’’, сагласни су Бачкопаланчани, који су међу првима рано јутрос обавили своју грађанску дужност.

‘’Приликом доласка на бирачко место, грађани су у обавези да се придржавају епидемијских мера у циљу спречавања ширења коронавируса, да носе маске и да се придржавају прописане раздаљине’’, подсетио је он.

‘’Грађани који су позитивни на коронавирус или се налазе у изолацији, треба да обавесте Бирачки одбор о немогућности доласка на бирачко место, како би им се омогућило гласање у кућним условима’’, додао је Појужина.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here