Konkurs za kupovinu oranica na kredit

Vest za vojvođanske poljoprivrednike.

1214
Foto: Dragan Gojić

U toku je konkurs Razvojnog fonda Vojvodine (RFV) za odobravanje dugoročnih kredita radi kupovine zemlje, za koje je obezbeđeno 400.000.000,00 dinara. Namera konkursa je obezbeđenje novca za kupovinu zemlje kao preduslova za stvaranja intenzivne poljoprivredne proizvodnje.


Konkurs će trajati dok se novac za tu namenu ne potroši, a kredit od 300.000 do 10.000.000 dinara mogu dobiti aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva čiji nosioci nisu stariji od 65 godina i investiciju žele da ostvare na području AP Vojvodina.

Krediti se odobravaju na šest godina u okviru kojih je grejs period od 12 meseci. Anuiteti se obračunavaju i plaćaju kvartalno,a sopstveno učešće u konkursu treba da bude 20 odsto iznosa investicije.

Kamatna stopa je dva odsto na godišnjem nivou ukoliko postoji garancija poslovne banke, ali kamata može biti i tri odsto u slučaju da je kredit obezbeđen hipotekom.

Dobra vest je da se kamatna stopa za korisnike kredita koji imaju sedište na teritoriji gradova i opština Autonomne pokrajine Vojvodine koji su svrstani u treću i četvrtu grupu razvijenosti umanjuje za jedan procenat te iznosi jedan i dva odsto.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here