Apel Okružnog štaba za vanredne situacije povodom mera za suzbijanje epidemije korona virusa

891
Foto: EPA-EFE/ZOLTAN BALOGH HUNGARY OUT

Na osnovu člana 43. Zakona o smanjenu rizika od katastrofa u upravnjanju u vanrednim situacijama, a  vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti covid-19 i naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije grada Novog Sada od 03.07.2020. i naredbom Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Vrbas od 05.07.2020., pridružujemo se apelu na građane da se pridržavaju mera u vreme pandemije.

S obzirom na činjenicu da poslednjih dana imamo značajno povećanje broja obolelih od covid-19, apelujemo na sve građane da se pridržavaju mera koje su donete od strane Vlade Republike Srbije, gradskog i opštinskih štabova na području Južnobačkog upravnog okruga, a najviše da se pridržavaju propisane distance, nošenja zaštitnih maski i higijene ruku.

Kako nam je zdravstveni sistem prenapregnut molimo građane da se pridržavaju svih mera kako bi svi oboleli mogli da imaju adekvatnu zdravstvenu negu i zaštitu.

Isto tako, apelujemo na sve institucije, vlasnike ugostiteljskih objekata, da se pridržavaju propisanih mera kako kontrole lica pri ulasku u sve institucije na području Okruga, tako i na mere distance u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Neophodno je da pokažemo sada najveću odgovornost u ličnom ponašanju i primeni svih mera, kako bi sačuvali na prvom mestu zdravlje svih građana zatim zdravlje svih zdravstvenih radnika, funkcionisanje zdravstvenog sistema i na kraju funkcionisanje i privrednog sistema o kojem takođe moramo da vodimo računa.

Apelujemo na sve kompanije, mala i srednja preduzeća, zanatske radnje i ostalo da se pridržavaju mera zaštite na radu i propisane zaštite od covida-19.

Molimo sve građane da pokažu maksimalnu odgovornost solidarnost i jedinstvo u ovom nimalo lakom trenutku i da iz ovog izađemo kao pobednici u suprotnom preti nam uvođenje vanrednog stanja ukoliko ne budemo poštovali naredbe Vlade Republike Srbije i naredbe grada i opština.


Pogledaj: U Kliničkom centru Vojvodine 159 pacijenata sa Kovidom-19

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here