Bačka Palanka među pet gradova u Vojvodini sa najviše obolelih od korona virusa

Pokrajina: Za pet dana 132 registrovanih slučajeva kovida, KCV se vraća u normalan režim rada

4117
Foto: Profimedia

Ukupno 132 zaraženih virusom korona otkriveno je u proteklih pet dana u devet vojvođanskih laboratorija, poručuju u Pokrajinskoj vladi.


Nakon više od nedelju dana bez ikakvih detaljnijih informacija o epidemiološkoj situaciji u Vojvodini, Pokrajina je saopštila da broj obolelih opada, ali je epidemiološka situacija i dalje nesigurna.

 

Najviše aktivnih slučajeva ima u Novom Sadu, Vrbasu, Kikindi, Bačkoj Palanci i u Odžacima.

U svim bolnicama na teritoriji Vojvodine hospitalizovano je 207 pacijenata sa simptomima, dok se u Kliničkom centru Vojvodine na bolničkom lečenju nalazi 59 pacijenata, navode u Pokrajini. Na respiratorima je troje pacijenata, u odnosu na juče kada ih je bilo četvoro.

„To praktično znači da se svi pacijenti trenutno nalaze samo na Infektivnoj klinici, te se Klinički centar Vojvodine vraća u uobičajeni režim rada, uz sve protivepidemijske mere koje su neophodne za obavljanje svakodnevnog rada u uslovima pandemije. Ista je situacija i sa svim opštim bolnicama, kao i institutima na teritoriji Vojvodine, dok kovid-ambulante u domovima zdravlja nastavljaju sa radom“, dodaju u Pokrajinskoj vladi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here