Bačka Palanka: Tokom jučerašnjeg dana nijedan pacijent pozitivan na korona virus

Interesovanje za vakcinu protiv korona virusa sve veće u opštini Bačka Palanka

882
Foto: BAP VESTI

BAČKA PALANKA: Vakcinacija protiv covid 19 virusne infekcije u opštini Bačka Palanka sprovodi se kontinuirano od januara 2021. Do sad je vakcinisano 14011 građana, a drugu dozu je primilo 9518 građana. Samo u maju je dato 7174 vakcine od kojih 3711 prvih doza, saopštio je danas (21.05.) Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“. 


Vakcinacija se do daljeg sprovodi u Bačkoj Palanci na punktu u ambulanti Stari grad, za sada tokom svakog radnog dana od 08:00 do 19:00 časova. U subotu (22.05.) punkt će raditi od 08:00 do 14:30 časova.

Vakcinacija se trenutno sprovodi sa tri vrste vakcina: Sinopharm (kineska), Fajzer i Sputnjik (ruska).

Kako se navodi, revakcine ima za građane vakcinisane Sinofarmom, Fajzerom i Astra zenekom. Za revakcinu nedostaje Sputnjik vakcina-komponenta II za drugu dozu. O revakcinaciji će građani biti obavešteni od strane eUprave, kao i lokalnog col centra.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija u opštini, u kovid ambulanti smanjen je broj pregleda i obolelih od covid 19 virusa.

Tokom prethodne nedelje registrovano je dnevno od pet do osam pozitivnih, a tokom jučerašnjeg dana (20.05.), nakon dužeg vremenskog perioda, nije registrovan nijedan pacijent pozitivan na covid 19 virus.

„Pozivamo građane da se vakcinišu dostupnim vakcinama. Kako smo uspeli da organizujemo vakcinaciju u svim naseljenim mestima, gužve na punktu u Bačkoj Palanci svedene su na minimum. Nakon revakcinacije po naseljenim mestima, vakcinacija će se sprovoditi samo na punktu u Bačkoj Palanci (osim za nepokretne pacijente)“, poručuju iz bačkopalanačkog Doma zdravlja.


Pogledaj: Privrednici u opštini Bačka Palanka oslobođeni plaćanja zakupa javnih površina i poslovnog prostora

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here