Broj zaraženih premašio dve hiljade, nastava u školama kreće normalno

Glavna tema jučerašnje sednice Kriznog štaba bio je početak školske godine

375
Foto: Pixabay

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava. Broj obolelih je premašio dve hiljade. Krizni štab je odlučio da školska godina 1. septembra krene normalno i predstavio modele koji će se primenjivati u zavisnosti od situacije.


Od početka epidemije u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo 7.226 osoba. Bolnice se ponovo pune i na bolničkom lečenju je trenutno 1.007 pacijenata, a na respiratorima 44 osobe.

Ovih dana najviše se pričalo o početku školske godine. Juče je zasedao Krizni štab i to je bila jedna od glavnih tema.

Intencija je da u svim školama u Srbiji nastava krene regularno 1. septembra, da se đaci više ne dele u grupe i da časovi traju 45 minuta, a Tim za škole će pratiti situaciju i predlagati promene koje budu neophodne, rečeno je posle sednice Kriznog štaba.

Škole će imati na raspolaganju tri modela nastave koje će moći da primenjuju zavisno od epidemiološke situaciji u jedinicama lokalne samouprave.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je, posle sednice Kriznog štaba, da je urađen detaljan plan za narednu školsku godinu koji je usvojen od strane Kriznog štaba i uz podršku premijerke Ane Brnabić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here