Danas ipak bez sednice Kriznog štaba, izvesno usvajanje novih mera

Za nama je vikend tokom koga su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, sve ostalo bilo je zatvoreno

1062
Foto: Tanjug (printscreen)

Nove sednice Kriznog štaba, koja je bila najavljena za danas, neće biti.


Umesto toga, Vlada Srbije usvojiće danas nove mere koje su dogovorene tokom konsultacija sa medicinskim delom Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid bolnica, traže pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou prelazi 4.500, kovid bolnice su pune, od petka je jedan deo KBC Zvezdara ponovo vraćen u kovid sistem, raste broj pacijenata na respiratoru, ali raste i broj umrlih na dnevnom nivou.

Za nama je vikend tokom koga su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, sve ostalo bilo je zatvoreno. Takav je bio i prošli vikend, ali očigledno da to nije dovoljno jer broj novozaraženih nije smanjen.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je rekla da će mere „sigurno morati da budu pooštrene“. Ona je navela da razume zdravstvene radnike, ali da se mora razmišljati i o tome šta će doneti dodatne restrikcije u smislu dodatnog kršenja mera koje ne može da se kontroliše.

„Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene“, rekla je premijerka.

Pogledaj: Detaljan spisak objekata koji će moći da rade

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here