Detaljan spisak objekata koji će moći da rade

Tokom vikenda zatvoreno skoro sve

2087

Sinoć u 21 sat, shodno odluci Vlade Srbije, počelo je zatvaranje, pa će do ponedeljka u šest sati u Srbiji moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.


Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objketi, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni do ponedeljka ujutru.

Za vikend će osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi moći da rade i ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, kiosci i trafike.

Takođe i radnje i objekti poput obućarskih, staklorezačkih i krojačkih radnji a dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i sličnih smeštaja, ali samo za goste koji su prijavili boravak u tom smeštaju.

Moći će da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Od ponedeljka, na onlajn nastavu prelaze i učenici viših razreda osnovnih škola, a za učenike srednjih škola se ovaj oblik nastave produžava i na sledeću sedmicu.

Kada je reč o vakcinaciji, ona će se odvijati bez prekida, po unapred utvrđenom planu, saopšteno je iz Vlade Srbije.


Pogledaj: Medicinski deo Kriznog štaba: Mere za vikend da se produže još dve ili tri sedmice

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here