Donete nove rigoroznije mere Kriznog štaba

4135

Od večeras do ponedeljka u Srbiji neće raditi ništa osim prehrambenim prodavnica, apoteka i pumpi, objavila je Predsednica Vlade Ana Brnabić.


Brnabić je rekla da neće biti uveden policijski čas, niti potpuna zabrana kretanja.

„Ovo je kompromisno rešenje. Dugo smo i žustro razgovarali oko mera, pokušavamo i dalje da nađemo najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da se očekuje da masovna vakcinacija počne da daje ozbiljne rezultate i da brojevi počnu da stagniraju.

Zato je apelovala još jednom na sve građane da se vakcinišu.

Vrtići će nastaviti da rade. Najverovatnije i niži razredi osnovne škole od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu, makar na sedam dana, rekla je premijerka Brnabić.

Prethodna dva vikenda u Srbiji su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke,benzinske pumpe, dok je sve ostalo bilo zatvoreno.

Od prošle nedelje kompletno na onlajn nastavu prešli su đaci srednjih škola, dok su im se od ove nedelje pridružili i stariji osnovci.

Međutim, očigledno da to nije bilo dovoljno jer broj novozaraženih je svakim danom iznad 4.500, ubrzano se povećava broj pacijenata na bolničkom lečenju, kapaciteti kovid bolnica u Beogradu su popunjeni, te je ponovo u kovid sistem jednim delom ušla i KBC Zvezdara.

Medicinski deo Kriznog štaba već duže traži da se mere pooštre i da se sve zatvori na dve nedelje ( osim prodavnica prehrambene robe , apoteka, benzinskih pumpi)

Vrtići će nastaviti da rade; najverovatnije i niži razredi osnovne škole od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu, makar na sedam dana, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Pogledaj: Prosvetari traže da i učitelji pređu na onlajn nastavu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here