Гужве испред ковид амбуланти не јењавају

973
Foto: BAP VESTI

У Србији доминира омикрон сој коронавируса, а редови испред ковид амбуланти се данима не смањују. Од почетка пандемије регистрован је 1.532.741 случај инфекције коронавирусом. Од последица заразе преминуло је 13.239 пацијената.

Према последњим подацима, у Србији је регистровано 14.717 случајева заразе коронавирусом, од 30.288 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је још 28 особа.

На болничком лечењу налази се 2.768 пацијената, од којих је 113 на респираторима, наводи се на сајту covid19.rs.

У Србији доминира омикрон сој коронавируса, а редови испред ковид амбуланти се данима не смањују. Више од десет дана бележи се петоцифрени број новозаражених.

Стручњаци поручују да су у овом таласу невакцинисани и хронични болесници најугроженији, због чега је важно да се што већи број људи вакцинише.

Имунолог Љиљана Софронић Милосављевић рекла је за РТС да се, иако омикрон сој даје блажу клиничку слику, повећава и број хоспитализованих и број умрлих.

„Још је рано говорити о крају пандемије на пролеће, оптимиста сам, али у овом тренутку се још боримо. Истраживања треба да нам покажу где смо и како наставити даље“, објашњава имунолог Љиљана Софронић Милосављевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here