I dalje visok broj aktivnih slučajeva u opštini Bačka Palanka

Ponedeljak, 14.12.

1557
Foto: EPA-EFE (Chamila Karunarathne)

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.


Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1000 novih slučajeva. Broj novih slučajeva je uvek manji tokom vikenda, što je i ovoga puta bio slučaj. U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 274. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.371. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.644, potom sledi Pančevo sa više od 4400, Subotica sa skoro 3000, Zrenjanin sa više od 2700, Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.


Pogledaj: Sednica Kriznog štaba – produženje postojećih mera i uvođenje novih

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here