Kakva su iskustva onih koji su pobedili korona virus? (VIDEO)

1007

U Šapcu se smanjuje broj novozaraženih. Od kraja juna izlečeno je oko 430 građana. Kakva su iskustva onih koji su pobedili koronu?


Zbog bola u grlu i visoke temperature Milan Stanković iz Šapca se početkom meseca javio u kovid ambulantu, gde je utvrđeno da je zaražen korona virusom. Ozdravio je posle osamnaest dana provedenih u izolaciji.

„Prva dva dana sam imao temperaturu, u trenutku testiranja je nisam imao. Osećao sam malaksalost, kasnije sam izgubio čulo mirisa i ukusa i osećao sam slabost celog tela. Vratio sam se obavezama na poslu, osećam se prilično dobro, ali ne još sasvim dobro“, kaže Milan Stanković.

Đorđe Mijailović je u izolaciji imao samo blaže simpotome. Posle tri sedmice, vratio se na posao.

 

„Ono što je meni drago, da se niko iz moje okoline nije zarazio, dakle, kada sam primetio simptome, kada sam se sklonio u svoju sobu i nisam izlazio, sačuvao sam ostale, što je dobro. Imao sam blažu kliničku sliku. Nisam imao ni temperaturu, ni kašalj, niti bilo kakve druge tegobe. Osim čula mirisa i ukusa koje sam izgubio na sedam dana“, rekao je Đorđo.

Izlečenima od virusa covid 19, lekari savetuju postepeno vraćanje životnim navikama.

Oops...
Slider with alias prvi_test_slajder not found.

 

„Postepeno vraćanje na posao, postepena fizička aktivnost i naravno vitaminska terapija, najmanje mesec dana od tog pozitivnog rezultata. Preventivne mere naravno, jer nije dokazao da se neko ne može rezaraziti. Jer ne znamo da li imamo imunitet. Treba biti oprezan u svakom slučaju“, navela je dr Ivana Anđić iz DZ Šabac.

Osim jačanja imuniteta, hroničnim bolesnicima koji su se izlečili od koronavirusa savetuje se više odmaranja i sna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here