Kisić precizira: Maske na otvorenom preporuka

386
Foto: Pixabay

Zamenica direktora Instituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević precizirala je u izjavi za Tanjug da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza.


Kisić je dodala da su maske obavezne svuda, kao što je i rekla ranije danas nakon sednice Kriznog štaba, ali ne i na otvorenom.

Maske na otvorenom ostaju preporuka, ponovila je Kisić.

Mere koje ostaju kao obavezne su zabrana lokalnim samoupravama da izdaju dozvole za različita okupljanja i da svi uslužni objekti moraju da imaju odgovorno lice, čiji je zadatak striktno sprovođenje preventivnih mera, dok će Arena od ponedeljka ponovo biti spremna za prijem pacijenata obolelih od Kovida 19.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Ona je dodala da aktuelna epidemiološka situacija u zemlji pokazuje da smo odgovoran i savestan narod i da se većina pridržavala mera i apelovala na sve koji nisu prepoznali značaj mera, da to učine jer će tako zaštiti sebe, porodicu i sve nas.

Kisić je podsetila i da se nalazimo u sezoni respiratornih infekcija, kada se one najlakše šire, što je slučaj i sa korona virusom.

„Svedoci smo da broj obolelih polako raste. Situacija je kod nas mnogo povoljnija nego u svim zemljama Evrope, ali to ne treba da nas teši, jer virus ima veliki potencijal brzog širenja. Na nama je da to zaustavimo“, poručila je Kisić Tepavčević.


Pogledaj: Od danas obavezno nošenje maski i na otvorenom

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here