Kon: Posle Prvog maja donosićemo krucijalne odluke

2693
Dr Predrag Kon/Foto: Tanjug

Član Kriznog štaba Predrag Kon o važnim odlukama koje će možda biti donete početkom maja.


Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Predrag Kon gostovao je na Televiziji N1 i rekao da je moguće da će „krucijalne odluke“ vezane za borbu protiv korona virusa biti donete posle Prvog maja.

Apsolutni broj slučajeva se povećava zbog većeg broja urađenih testova, ali virus gubi snagu, ponovio je Kon i rekao da su pozitivne vesti činjenice da gusto naseljeni delovi zemlje beleže pad pozitivnih nalaza.

[wonderplugin_slider id=10]

 

 

„Pri kraju smo maksimuma, i prilikom ulaska u sedmu nedelju ne bi trebalo da bude iznenađenja,“ rekao je on.

„Otprilike krajem aprila, ili početkom maja, imaćemo značajnije bolju situaciju. Možda posle Prvog maja donesemo krucijalne odluke za dalju borbu protiv virusa,“ rekao je on.

On je još jednom podvukao značaj podrške koju je vlast pokazala u pogledu mera predloženih od struke, kao i time što je, kako je rekao, „za jedno (kratko) vreme uspela da nabavi masovno opremu koja nam je neophodna“.

„Masovno trošimo tu opremu u odnosu na neke ranije periode, uopšte ne može da se uporedi“, konstatovao je Kon.

Ipak, kako kaže, ubuduće će morati da se razmišlja o rezervama opreme i lekova za pandemijske situacije, jer je takođe činjenica da „nismo bili pripremljeni za ovakav događaj, pandemijskih razmera“, prenosi Tanjug.


Možda će Vas zanimati:

Od koronavirusa obolele trudnice u KBC „dr Dragiša Mišović“

Dačić: Nema srpskih državljana blokiranih na aerodromima ili granicama

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here