Kon: Sigurno će biti otvaranja

Uoči kriznog štaba

403
Foto: Tanjug (Tara Radovanović)

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da ne može da prejudicira odluke Kriznog štaba koji danas zaseda, ali je najavio da će sigurno biti otvaranja. Moramo da budemo oprezni, jer čim se opustimo to se vidi za nedelju dana, kaže Kon.


Krizni štab za borbu protiv virusa korona održaće danas novu sednicu, potvrđeno je u Vladi Srbije. Najavljeno je da će na sastanku da se govori o tome da li bi trebalo da se otvaraju ugostiteljski objekti. Sednica je zakazana za 16 časova.

Epidemilog Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za Jutarnji program da smo izašli iz nepovoljne situacije, pa smo sada u nesigurnoj epidemiološkoj situaciji.

„U narednim danima imaćemo posledice opuštanja koje je bilo za vreme praznika. Nepoštovanje mera će usporiti pad brojki, ali ne toliko“, rekao je Kon i dodao da smo svakako u situaciji pred otvaranje.

Prema njegovim rečima, medicinski deo je tražio da se kafići unutra otvaraju tek posle 15. maja, ali ekonomski razlozi su jaki, tako da je to razlog zbog kog nije hteo da prognozira današnje odluke Kriznog štaba.


Pogledaj: Još uvek nepoznato kako će se putovati, dogovori o kovid ispravama tek predstoje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here