Na Sajmu trenutno 33 pacijenta, situacija zadovoljavajuća

569
Foto: Tanjug, Predsedništvo Srbije, Slobodan Miljević

U privremenoj bolnici u Hali 1 na Beograskom sajmu trenutno se nalaze 33 pacijenta, rekao je Berislav Vekić, državni sekretar ministra zdravlja.

– Situacija je zadovoljavajuća, oni čekaju kontrolne testove. Nije bilo nikakvih problema prilikom prijema pacijenata, oni su bili vrlo razumni. Na Sajmu je 10 lekara, 30 sestara, koji su kompletno opremljeni. Vodili smo računa o najmanjim sitnicima, nadamo se da će tako da bude i dalje sa prilivom pacijenata. Svih 33 pacijenta su oni koji su došli na svojim nogama, bez temperature i respiratornih tegoba. Oni su ovde radi daljeg praćenja i da ne šire Kovid-19 u krugu porodice, rodbine, prijatelja, komšija… – rekao je Vekić za TV Prva i apelovao na građane da se jave lekaru čim osete tegobe.

Podsetimo, improvizovana bolnica opremljena je s 3.000 kreveta i u njoj će biti smešteni lakše oboleli od korona virusa. Ona je juče počela sa radom, a prvih 10 pacijenta pristiglo je danas.

Na sajmu su obezbeđeni svi sanitarni uslovi, pacijentima će se u tom prostoru dopremati i hrana, konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni, a osim toga, ceo sajam je prekriven wi-fi.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“: 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here