Nove mere koje Vlada usvaja u četvrtak

2951

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade, jedna je od novih mera, koje je predložio Krizni štab, a koje će vlada, kako Tanjug saznaje, usvojiti na sednici u četvrtak.


Nove mere stupaju na snagu od petka, 4. decembra.

Nove mere, koje će vlada usvojiti u četvrtak su sledeće:

– prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend;

– apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji;

– pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend;

– pijace radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od 6 sati ujutru do 15 časova.

– Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutru).

 

Time je radno vreme dodatno „skraćeno“ za jedan sat radnim danima, uz zabranu rada vikendom.

Brnabić: Danas ili sutra nove restriktivnije mere

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas imati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja korona virusa koje će biti uvedene.

Brnabić je za TV Pink navela da se juče na sednici Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona raspravljalo oko novih mera i kakve bi one mogle da budu i da će danas na sastanku sa Vučićem zajedno razmotriti ustavnost nekih predloženih mera.

„Verujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim merama i one će svakako biti restrikrtivnije“, rekla je Brnabić i dodala da u okviru Kriznog štaba postoje različita mišljenja šta bi bilo najdelotvornije u borbi sa kovid 19.


Pogledaj: U Pokrajini 1.763 nova slučaja, situacija kritična u šest gradova

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here