Od početka godine od posledica korone preminulo 100 osoba u opštini Bačka Palanka

Kakva je trenutna epidemiološka situacija u opštini Bačka Palanka?

629
Foto: BAP VESTI

BAČKA PALANKA: Trenutna epidemiološka situacija u opštini Bačka Palanka je stabilna, ali sa mogućnošću pogoršanja, kaže epidemiološkinja dr Mirjana Valan.


„Tokom juna i jula registrovano je 20 pacijenata sa kovid infekcijom, 17 u junu i do danas 3, u julu. Tokom cele ove godine, po našim podacima, registrovano je 2527 pacijenata, a na žalost oko 100 je preminulo kao posledica kovid infekcije“, navodi dr Valan.

Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti Stari grad, samo radnim danima pre podne, a četvrtkom posle podne do 19 časova. Dnevno se vakciniše od 50 do 100 osoba (ukupno i prve i druge doze). Trenutno su na raspolaganju kineska Synopharm i Pfizer vakcina.

Do sada je, u opštini Bačka Palanka, vakcinisano 16123 osoba, a drugu dozu primila je 15651 osoba.

„Kako se predviđa novi talas, izazvan novim sojem, kao i popuštanjem i nepoštovanjem mera, podsećamo naše građane da je pravi momenat za vakcinaciju. Treba naglasiti da vakcine trenutno ima, a nema čekanja ni gužvi kao tokom prethodnih meseci“, rekla je dr Mirjana Valan.

Što se ostalih bolesti tiče, zabeležena je jedna epidemija trovanja hranom, (potvrđena salmonella) kod radnika jedne privatne firme, poreklom iz restorana. Ukupno je obolelo oko 20 radnika (ima i bolnički lečenih) od kojih je 5 sa teritorije opštine Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here