Opština Bačka Palanka: Manje pozitivnih, ali više pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Pogledajte plan vakcinacije u opštini u narednom periodu

1376

BAČKA PALANKA: Do sada je u opštini Bačka Palanka vakcinisano 10213 građana, a drugu dozu je primilo 5711 građana naše opštine.


Kako se navodi u saopštenju Doma zdravlja, broj vakcinisanih je svakako i veći, jer se jedan deo naših građana vakcinisao i van Bačke Palanke.

„Tokom praznika neće biti vakcinacije. Od srede 5. maja sprovodiće se vakcinacija nezakazanih građana Sinofram, Sputnjik i Fajzer vakcinom. Do sada je vakcinacija sprovedena u tri naseljena mesta Neštin, Pivnice i Despotovo. Posle praznika bićete obavešteni o dinamici vakcinacije u ostalim naseljenim mestima“, kaže epidemiolog dr Mirjana Valan.


Pogledaj: Raspored dežurstava u DZ „Dr Mladen Stojanović“


Kada je u pitanju trenutna epidemiološka situacija u opštini Bačka Palanka, u kovid ambulanti smanjen je broj prvih pregleda i broj pozitivnih osoba je manji od 20 na dan. Međutim, kako se navodi, ima puno pacijenata sa upalama pluća i težom kliničkom slikom.

„Molimo građane da se i dalje pridržavaju opštih mera prevencije (i oni koji su vakcinisani), a nevakcinisane molimo da se što pre vakcinišu. U ovom momentu imamo dovoljne količine vakcina“, piše u saopštenju.

  • Petak subota i nedelja su neradni dani na vakcinalnom punktu u Bačkoj Palanci.
  • Oni koji su vakcinisani u petak 9.4. na drugu dozu mogu da dođu u ponedeljak
    3.5.
  • Oni koji su vakcinisani u subotu 10.4. na drugu dozu mogu da dođu u utorak 4.5.
  • Oni koji nisu u mogućnosti da dođu u tom terminu, drugu dozu mogu dobiti do kraja sledeće nedelje.
  • S obzirom da su od eUprave greškom već dobili poruku za petak i subotu, ovim putem molimo građane da se pridržavaju satnice koju će dobiti od kol centra Bačka Palanka.
  • U tom terminu neće biti vakcinacije nezakazanih građana.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here