Potvrđeno novih 1.118 slučajeva u Pokrajini, situacija u 32 opštine ocenjena kao vanredna

1237
Foto: Pokrajinska vlada

NOVI SAD: U Vojvodini je registrovano 1.118 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je za 162 više novoobolelih u odnosu na prethodni dan, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.


Institut navodi da se situacija u 32 opštine na teritoriji Pokrajine ocenjuje kao vanredna dok se u drugim gradovima i opštinama ocenjuje kao „izrazito nepovoljnu sa tendencijom pogoršanja u vanrednu“.

Situacija kao vanredna ocenjena je za Novi Sad, Zrenjanin, Sremsku Mitrovicu, Pančevo, Kikindu, Suboticu, Sombor, Bačku Palanku, Vršac, Belu Crkvu, Beočin, Opovo, Žabalj, Alibunar.

Loša situacija je i u Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inćiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju, Novoj Crnji i Novom Kneževcu.

[rev_slider alias=“ccsystem-„][/rev_slider]

 

U Klinički centar Vojvodine (KCV) tokom prethodne noći na bolničko lečenje primljen je, od početka epidemije, najveći broj pacijenata obolelih od kovid-19, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U KCV trenutno se leči 311 kovid pacijenata, od kojih 17 zahteva primenu invazivne mehaničke ventilacije, dok se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih obolelih primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih, KCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica, navodi se u saopštenju.

Kažu i da je tokom prethodne noći u ambulanti na Klinici za infektivne bolesti pregledan veliki broj pacijenata.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno je smešteno 13 kovid pacijenata.


Pogledaj: U Vojvodini u utorak više od hiljadu zaraženih koronom

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here