Potvrđeno prisustvo korona virusa u Gerontološkom centru u Bačkoj Palanci

Koronom zaraženo oko 600 korisnika ustanova socijalne zaštite i domova širom Vojvodine

113

Ukupno 598 korisnika i 275 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Vojvodini pozitivno je na virus korona, piše portal „021.rs“.


Kako pokazuje evidencija Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, korona je zabeležena u domovima na Limanu, Novom naselju i Futogu u sklopu Gerontološkog centra u Novom Sadu.

Na spisku su i gerontološki centri u Pančevu, Somboru, Rumi, Bačkoj Palanci, Subotici, Bečeju, Zrenjaninu, Vršcu i Vrbasu, kao i dom za stare i penzionere u Kuli (i u objektu u Ruskom Krsturu) i dom u Apatinu.

Zaraženih virusom korona ima u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, u domu za duševno obolela lica „1. oktobar“ Stari Lec, u Domu Veternik, domu za duševno obolela lica Čurug, Centru za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad…

Pozitivnih ima i u privatnim ustanovama socijalne zaštite. Reč je o Domu za smeštaj odraslih i starijih Family Garden u Pančevu, ustanovi socijalne zaštite Mass Green House u Petrovaradinu, domu za smeštaj odraslih i starijih Sweet home u Subotici i domu za stara lica Oaza Silka SM u Sremskoj Mitrovici, navodi portal.

Prema evidenciji, broj zaraženih u ovim ustanovama je u blagom padu proteklih dana.


Pogledaj: Broj novozaraženih u Vojvodini pada. Bačka Palanka na petom mestu po broju aktivnih slučajeva

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here