Predloženo da đaci pređu na onlajn nastavu

1449
Фото: Canva

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je predloženo da đaci pređu na onlajn nastavu, posebno kada je reč o srednjim školama.


„Mere će biti pojačane u narednom periodu. Bilo bi dobro da se ponašamo kao da je policjski čas, pogotovo u dane vikenda“, istakao je Predrag Kon.

On je rekao da postoji upliv korona virusa u školama i da u toku decembra očekuje i virus gripa.

„Za razliku od virusa gripa gde se virus umnožava i prenosi u porodice, ovde imamo obrnuto – iz porodica se prenosi u škole. Povećava se dešavanje i u školi. Mi smo prethodne nedelje u Beogradu imali osam klastera, a prethodno četiri. Mi smo predložili da se pređe na onlajn nastavu, posebno za srednje škole. To je vreme potrebno da bismo dali predah učenicima i nastavnicima, koji kada se razdvoje, zaustaviće prenos zaraze“, istakao je Predrag Kon.

On je pozvao građane da izbegavaju kontakte, a to podrazumeva što manje boravka u prostorijama gde ima puno ljudi.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

„Ove mere koje smo mi predložili juče oročene su na dve nedelje, posle svake dve nedelje moraju su preispitati“, kazao je Kon.

Evo šta kaže u sahrani patrijarha Irineja:

„Imamo sada dodatni rizik koji se odnosi na okupljanje vernika prilikom ispraćaja patrijarha Irineja. To je veliki rizik za zaražavanje i zamolio bih građane da što više vode računa o distanci i nošenju maski i da naprave razmak“, rekao je Kon.

Kon je ocenio i da je bilo malo kašnjenja u uvođenju restriktivnijih mera koje su sada na snazi, ali i primetio da se ranije donete mere nisu dovoljno poštovale.

Kon je rekao da očekuje da će danas ili najkasnije sutra mere biti usvojene.


Pogledaj: Janković: Predložili smo da objekti rade do 17 sati

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here