Raste broj aktivnih slučajeva u opštini Bačka Palanka

Epidemiološka situacija u Vojvodini

2815

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 1.921 novi slučaj novooboleli na virus korona, najviše je registrovano novozaraženih u Novom Sadu – 503, dok je situacija i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.


Institut i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa mogućom tendencijom stabilizacije na visokim nivoima u narednom periodu.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 37.765, a u Institutu procenjuju da je taj broj daleko veći.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 11.235, potom sledi Pančevo sa više od 3.900, Zrenjanin i Subotica sa više od 2.300, potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.300, Sremska Mitrovica sa više od hiljadu i Vrbas sa više od 900 registrovanih aktivnih slučajeva.

Upozoravaju da je zdravstveni sistem i dalje u izuzetno teškoj situaciji i naglašavaju da zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.


Pogledaj: Broj obolelih u poslednja 24 sata u opštini Bačka Palanka

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here