Ruski vojnici dezinfikuju Valjevo, počeli od bolnice

400
foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valjevo, gde su odmah započeli dezinfekciju Opšte bolnice.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu tog grada, planirano je da se spolja i iznutra dezinfikuju najpre zdravstvene ustanove.

Valjevo su juče posetili medicinski stručnjaci iz Rusije, koji su sa članovima Štaba za vanredne situacije analizirali situaciju u gradu i potrebe za pomoć tom gradu u borbi protiv virusa korona.

Ruska agencija Tass prenela je da su ruski vojnici danas počeli dezinfekciju Valjeva, za koji kažu da je grad sa teškom epidemiološkom situacijom.

Agencija prenosi izjave predstavnika lokalne administracije da je dezinfekcija počela najpre u Opštoj bolnici u Valjevu, a da je nakon toga planirana dezinfekcija drugih zdravstvenih ustanova i gradskih ulica.

Kako se navodi, ruski specijalci su stigli u ponedeljak ujutru sa tri vojna kamiona i autobusom, kao i da su najpre razgovarali sa predstavnicima lokalne uprave i predstavnicima štaba za vanredne situacije.

Koordinatorka štaba za vanredne situacije, doktorka Branka Antić rekla je da je u Valjevu veliki broj zaraženih i da među njima ima i zdravstvenih radnika.

Prema njenim rečima, virus se raširio među stanovništvom nakon jedne proslave na kojoj je bilo puno ljudi, a da problem predtavlja to što zdravstveni radnici u tom gradu sa 90.000 stanovnika imaju svega 50 sistema za testiranje, devet respiratora i 130 lekara.


Možda će Vas zanimati:

Stigli prvi pacijenti u privremenu bolnicu na Novosadskom sajmu

Uskoro spremni humanitarni paketi za penzionere u opštini Bačka Palanka

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here