Smanjuje se broj aktivnih slučajeva u opštini Bačka Palanka

75

Nastavljen je blagi porast broja novoobolelih od korone u Novom Sadu, pa je tako u protekla 24 sata kod još 171 osobe utvrđeno prisustvo ovog virusa, što je troje više nego juče.


U Vojvodini je proteklog dana covid19 utvrđen kod još 802 osobe, što je 175 slučaja više nego juče.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 36.723. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.359, potom sledi Zrenjanin sa više od 3.400, Pančevo sa više od 2.000, Subotica i Bačka Palanka sa više od 1.600, Kikinda sa više od 1.300, Vrbas, Žabalj i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

U bolnicama i dalje oko 430 obolelih od covida19

U novosadskim bolnicama danas se leče 432 osobe obolele od covida19, što je za pet manje nego dan ranije. U odnosu na protekli dan povećao se broj osoba na respiratoru jer ih je sada 37, a dan pre ih je bilo 31.

U Kliničkom centru Vojvodine danas leži 328 kovid pacijenata obolelih, što je za sedam manje nego u utorak. Na respiratoru je 29 osoba što je povećanje za šest pacijenata.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu leži 19 pacijenata, odnosno dvoje više nego juče.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici smešteno je 85 pacijenata, odnosno troje manje nego u utorak, dok je na respiratoru i dalje osam osoba.

Zdravstvene ustanove i dalje ne navode podatke o broju otpuštenih sa lečenja i preminulih.


Pogledaj: Ministar Lončar izneo plan vakcinacije

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here