СЗО: Доћи ће нови сојеви

До сада је у свету забележено преко 406 милиона оболелих

171

Главна научница Светске здравствене организације Сумиа Сваминатан казала је данас да пандемија ковида 19 још увек није при крају јер се очекује настанак нових варијанти корона вируса, пренела је агенција Ројтерс.


– Видели смо да вирус еволуира, мутира… тако да знамо да ће бити још сојева и да нисмо на крају пандемије – казала је Свамината новинарима у Јужној Африци, где је била у посети будућим фабрикама вакцина.

До сада је у свету забележено преко 406 милиона оболелих и 5,7 милиона преминулих од ковида 19.

У апсолутним бројевима највише заражених било је у Америци (77 милиона), Индији (42 милиона) и Бразилу (27 милиона).

Током последњег таласа када је доминирао омикрон сој у свим деловима света бележени су рекордни бројеви новооболелих. Последњих недеља број новозражених опада али је и даље велики.

С обзиром да се ширење вируса није зауставило, и српски истраживачи очекују настанак нових мутација.

1 коментар

  1. Срам вас било!!! Као и све који преносите ове морбидне лажи, чак невеште пошто и сами признају да је реч и симптомима ипак грипа-ако је уопште то из ваздуха-и није вас срамота ни што то радите годинама?!? Па видите ли децу са маскама као у психијатрији, а да ли сте ви уопште нормални????????? Питање за све медијске посленике можда једнако као силнике овога света, мада се мора рећи властодршце, готово једнако. Шокантно. И срамотно. Никада више нећу делити (а ни читати) ништа са овог портала који се мада ионако ко зна како финансира монополишући и укидајући сваки медиј који другачије мисли. Такви више не постоје. Само лице и наличје издаје, нато слуге веће, или мање. Кинеске као новог тројанског коња, небитно. Ништа вам не говори што је ваљда вајни епидемиолог да није (што говори све и о њима) де бил ГЕЈ тс јавно видео постављао још 2017 о вирусима ??? И о потреби „депопулације“??? Читај геноцида. И у томе учествујете???

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here