SZO protiv „kovid pasoša“

SZO je ranije navela da je još uvek nepoznato koliko traje imunitet posle primene odobrenih vakcina protiv kovida19 i da se ti podaci i dalje prikupljaju

169

Takozvani „kovid pasoši“ ne bi trebalo da se uvode iz više razloga, uključujući i činjenicu da vakcine protiv virusa korona nisu podjednako dostupne svima u svetu, izjavio je viši zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije.


On je rekao da Zdravstvena agencija Ujedinjenih nacija ne preporučuje upotrebe sertifikata o vakcinama kao uslova za putovanje, što traže pojedine zemlje, rekao je viši zvaničnik SZO za hitne slučajeve Majkl Rajan.

„Vakcinacija jednostavno nije dostupna celom svetu i sigurno nije dostupna na pravičnoj osnovi“, rekao je Rajan i dodao da treba razmotriti i realne i etičke razloge.

SZO je ranije navela da je još uvek nepoznato koliko traje imunitet posle primene odobrenih vakcina protiv kovida19 i da se ti podaci i dalje prikupljaju.

Rajan je rekao i da bi uvođenje „kovid pasoša“ bilo nepravedno prema ljudima koji iz određenih razloga ne mogu da se vakcinišu i da bi se na taj način „nejednakost i nepravičnost“ uveli u sistem.

Pogledaj: Srednje škole rade onlajn od 8. do 12. marta

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here