Tiodorović: Ako se ovako nastavi – policijski čas

1208
Foto: Prva

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da nije došlo do poboljšanja situacije i dodao da će, ako se nešto ne promeni, morati da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mera.


Tiodorović je, govoreći u Dnevniku RTS-a, rekao da su postojeće mere sasvim dobre ako bi ih se svi pridržavali i ako bi bile adekvatno kontrolisane.

PCR test za one koji dolaze iz inostranstva

Ukazuje da svakako moraju biti uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to mere poput onih koje su na snazi u tim državama.

„Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primenimo što se već primenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što je Finska, koja je najbolja, Estonija“, naveo je član Kriznog štaba za RTS.

Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

„To se nije desilo, možda postoji stagnacija i nije optimistička procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji“, istakao je epidemiolog.

Moguć i policijski čas

Napominjući da nam „ne treba lažni populizam“, Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

„To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost“, istakao je epidemiolog za RTS.

Sednica kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 15.30.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here