Tramp pozitivan na koronu

145
Foto: EPA

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija testirani su pozitivno na virus korona.


To je objavio Tramp na Tviteru. Kako je dodao, ide u karantin.

I Melanija se oglasila na Tviteru i rekla da ide u karantin, da se oseća dobro i da je otkazala sve planirane obaveze.

Houp Hiks, savetnica Trampa, pozitivna je na virus korona, ranije je potvrdio predsednik, dodajući da je i on testiran i da ide u karantin.

Hiks redovno putuje predsednikom službenim avionom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohajo na prvu predizbornu debatu i u sredu na skup u Minesoti.

 

„Testirana je pozitivno“, rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz. „Provodim puno vremena sa Houp, kao i prva dama. I ona je neverovatna“, rekao je za Foks njuz.

Predsednik, koji se redovno testira, poslednjih nedelja je imao gust raspored putovanja širom SAD-a, održavajući uoči predsedničkih izbora 3. novembra skupove s hiljadama ljudi, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika.

Tramp je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsednika Džo Bajden oštro je kritikovao Trampa jer nema jasan nacionalni plan za rešavanje pandemije. Bajden, bivši potpredsednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbegava velike skupove.

Tramp i njegovo osoblje redovno ne nose maske i često kritikuje ljude koji ih nose.


Pogledaj: Kako izgledaju posete u Gerontološkom centru u Bačkoj Palanci? (VIDEO)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here