Тренутна епидемиолошка ситуација у општини Бачка Паланка

"Ковид амбуланта је изузетно оптерећена и само претходног дана је узето око 220 узорака за тестирање на коронавирус", кажу из Дома здравља

1570

БАЧКА ПАЛАНКА: Из епидемиолошке службе Дома здравља „Др Младен Стојановић“ кажу да је током 2021. године у општини Бачка Паланка регистровано више од 5900 оболелих од ковид 19 инфекције.


Након краткотрајног смањења броја оболелих у другој половини децембра 2021. године (до 10 оболелих дневно), а након празника, дошло је до наглог погоршања епидемиолошке ситуације. Последњих дана региструје се од 100-120 оболелих дневно, а укупно је ове године, до данас, регистровано 900 оболелих. Клиничка слика код оболелих је нешто блажа у односу на претходну годину, мање има оболелих са тешком клиничких сликом и упалом плућа, те се оболели ретко упућују на болничко лечење. Чешће се региструју и поновљене инфекције узроковане ковид 19 вирусом, у односу на прошлу годину, наводи се у саопштењу Дома здравља.

Како кажу из епидемиолошке службе, Ковид амбуланта је изузетно оптерећена и само претходног дана је узето око 220 узорака за тестирање на корона вирус. Тренутно ради пет екипа у амбуланти, а уради се више од 300 прегледа на дан.

„Вакцинација се и даље спроводи у амбуланти „Стари град“ у Бачкој Паланци, а махом су то друге и треће дозе вакцине, али је број нововакцинисаних занемарљив. Укупан број вакцинисаних је више од 18.720, а трећу дозу је примило 11.820 грађана наше општине“, стоји у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here