У Бачкој Паланци много мање оболелих од вируса корона

Број тестираних је и даље велики

475
Foto: Ilustracija

БАЧКА ПАЛАНКА –  Из Епидемиолошке службе Дома здравља „Др Младен Стојановић“ у Бачкој Паланци, наводе да је у општини Бачка Паланка током 2022. године, регистровано око 3400 оболелих од ковид 19 инфекције.


Почетком године дошло је до наглог погоршања епидемиолошке ситуације, која је трајала до половине фебруара. Последњих дана опет се региструје мање од 10 оболелих дневно, претходне недеље укупно регистровано “само” 35 оболелих. Број прегледа на дан креће се од 25 до 30.

Број тестираних је и даље велики, с обзиром да је за све интервенције, операције, контроле, неопходан негативан тест на ковид 19 вирус. Тренутно, због побољшања епидемиолошке ситуације, у ковид амбуланти ради само једна лекарска екипа.

Клиничка слика код оболелих је нешто блажа у односу на претходну годину, мање има оболелих са тешком клиничких сликом и упалом плућа, те се оболели ређе упућују на болничко лечење. Обољење се региструје у свим узрастним групама, појединачни случајеви код деце, а тренутно је 50% оболелих старије од 60 година. Нема новооболелих здравствених радника, што нам даје простора за успостављање уобичајеног режима рада.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here