У Бачкој Паланци на тестирање се чека и до пет дана (ВИДЕО)

Зашто се толико чека на тестирање на корона вирус и како да отворите боловање пре добијених резултата? ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ

3468

БАЧКА ПАЛАНКА: Последњих дана гужве у ковид амбуланти у Бачкој Паланци су огромне. 


Нашој редакцији протекле недеље јавио се велики број грађана који тврде да, приликом доласка у ковид амбуланту, након прегледа буду враћени кући, али без обављеног тестирања, већ им се заказује термин теста у наредних два, па и до чак пет дана. Када пацијент дође у заказаном термину, опет чека по неколико сати.

Суграђанка која нам се обратила каже да се 13.01. јавила у ковид амбуланту, а да јој је тестирање заказано за уторак, 18.01. Такође, обратио нам се пацијент који се са високом температуром (39,5) јавио у ковид амбуланту у суботу, 15.01., а тестирање му је, каже, заказано у уторак 18.01.2022. године.

Неупитно је колико ово чекање за тестирање ствара проблеме грађанима јер без резултата теста, не можете добити адекватну терапију, нити отворити боловање.

Зашто је то тако и да ли постоји могућност повећања обухвата тестирања у нашој општини, питали смо директорку бачкопаланачког Дома здравља, др Срђану Крстоношић.

Како је рекла наша саговорница, у ковид амбуланти у Бачкој Паланци, тренутно ради пет лекарских екипа. То очигледно није довољно и грађани су са правом незадовољни јер им опет преостаје чекање у ковид амбуланти, чекање на преглед, чекање на тестирање, чекање на боловање.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here