U opštini Bačka Palanka 15 zaraženih korona virusom

3436

U nedelju, 19. aprila ažurirani su podaci o broju zaraženih korona virusom na sajtu Ministarstva zdravlja. Prema zvaničnim informacijama, u opštini Bačka Palanka ima 15 zaraženih virusom Covid-19.


U poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 3.111 osoba, od kojih je osoba 312 pozitivno.

Hospitalizovano je 3.867 osoba, dok je na respiratoru njih 108. Ukupno je u Srbiji obolelo 6.630 ljudi.


Vlada Republike Srbije na jučerašnjoj sednici donela je odluke za ublažavanje određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Od danas, 21. aprila dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, graževinskim materijalom.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od danas su ponovo otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa, kako je ranije i najavljeno.

Građani stariji od 65 godina moći će, počev od danas, utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata. Oni će svojih pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do 1 sat iza ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja.

Pogledaj: Nove mere: Otvaraju se pijace, frizeri i teretane ostaju zatvoreni

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here