У општини Бачка Паланка епидемијска ситуација повољнија

Од понедељка скраћено радно време ковид амбуланте

500
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – У општини Бачка Паланка до 23. фебруара регистровано је око 3390 оболелих од ковид 19 инфекције.


Након краткотрајног смањења броја оболелих (друга половина децембра 2021. године), а након новогодишњих празника, дошло је до наглог погоршања епидемиолошке ситуације, која је трајала до половине фебруара, наводи се у саопштену бачкопаланачког Дома здравља.

„Последњих дана опет се региструје до 10 оболелих дневно, укупно последњих 10 дана регистровано 150 оболелих (то је до скоро био дневни просек оболелих). Дневно се у ковид амбуланти обави око 100 прегледа. Клиничка слика код оболелих је нешто блажа у односу на претходну годину, мање има оболелих са тешком клиничких сликом и упалом плућа, те се оболели ређе упућују на болничко лечење. Најчешћи сyмптоми су гушобоља, кијавица, запушен нос, повишена температура“, кажу из Дома здравља.

Региструју се и поновљене инфекције узроковане ковид 19 вирусом, код неких пацијената чак и трећи пут.

Обољење се региструје у свим узрасним групама, последњих дана врло ретко код деце, а најчешће се региструје у средњој животној доби, код радно активног становништва.

„Као и у општој популацији број новоболелих здравствених радника је занемарљив, што нам даје простора за успостављање уобичајеног режима рада“, напомиње у извештају.

Радно време ковид амбуланте и у Бачкој Паланци биће скраћено и од понедељка, 28.02., радиће до 17:00 часова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here