U opštini Bačka Palanka situacija ocenjena kao vanredna

Epidemiološka situacija u Vojvodini

5149
Foto: Pixabay

U ovom trenutku ima 4.803 aktivna slučaja na teritoriji Vojvodine, što predstavlja porast broja za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2.628, što je za 500 više u poslednjih 48 časova, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.


U ovom trenutku na teritoriji 11 opština situacija se ocenjuje kao vanredna – u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru i Sremskim Karlovcima.

Izrazito nepovoljna epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja registruje se u još pet opština – Sombor, Kikinda, Inđija, Kula i Bečej.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

U 14 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja – Subotica, Vrbas, Ruma, Šid, Srbobran, Titel, Temerin, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej, Plandište, Kovačica, Nova Crnja i Novi Kneževac. U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Iz Instituta za javno zdravlje mole građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 197 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa korona, što je za dvadest više nego juče.

Od toga, kod 11 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu respiratora.

Prema jučerašnjim podacima 12 osoba je bilo na veštačkoj ventilaciji, a kako je saznao 021, jedna osoba je preminula.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 25 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida-19.

Kako napominju iz PR službe Kliničkog centra Vojvodine, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju se primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.


Pogledaj: Mirović: Vanredna situacija treba da se uvede u 12 opština u Vojvodini

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here