U opštini Bačka Palanka vakcinisano 1200 ljudi, vakcinacija samo u zakazanom terminu

1331
Foto: BAP VESTI

BAČKA PALANKA: U opštini Bačka Palanka vakcinacija protiv korona virusa obavlja se u ambulanti Stari grad. Kako saznajemo, gužvi i dalje ima, a iz Ministarstva zdravlja stigao je dopis da se od danas, 26. januara vakcinišu samo oni koji su se prethodno prijavili.


„Do juče, (25.01.) u opštini Bačka Palanka je vakcinisano 1200 ljudi. Dnevno bude zakazano preko e-uprave 145 osoba, a juče smo vakcinisali 290 građana. Velike su gužve, ali pacijenti moraju da ostanu nakon vakcinacije zbog nadzora, te ne može više osoba u toku dana da dobije vakcinu“, kaže epidemiolog Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“, dr Mirjana Valan.

[rev_slider alias=“petrusha“][/rev_slider]

 

U dopisu Ministarstva zdravlja se navodi da će od utorka, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije. Termin građani i dalje mogu da dobiju prijavom na portalu e-uprave ili pozivom kontakt centra (0800 222 334).

Dalje se navodi da je ovakva odluka doneta zbog toga što se svakog dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova.

„Ovaj dopis je za nas obavezujući i naglasila bih da ćemo vakcinisati sve pozvane, a umesto neodazvanih, pozivati samo one starije koji ne mogu sami da se prijave. Takođe, zamolila bih sve one koji su se za vakcinu prijavili kod svog izabranog lekara, da se ipak prijave putem sajta e-uprave ili telefona“, dodala je dr Valan.

Kada je u pitanju trenutna epidemiološka situacija u opštini Bačka Palanka, epidemiolog dr Mirjana Valan kaže da dnevno poslednjih dana ima pet do 10 pozitivnih, uz blagi porast prvih pregleda.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here