Ublažavanje mera test lične odgovornosti građana

489
Foto: Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu dr Goran Stevanović Foto: Tanjug/video

U Infektivnoj klinici KCS trenutno je 80 pacijenata zaraženih korona virusom, od čega je na odeljenju intenzivne nege osmoro, a na respiratorima troje, izjavio je danas direktor klinike Goran Stevanović i dodao da je situacija relativno mirna, iako je u poslednjih 48 sati zabeležen lagani porast.


Stevanović je rekao da se ne može reći da se epidemija završila, već je ovo period smirivanja i prilika za predah, dok je ublažavanje mera test naše zajedničke odgovornosti.

On je potvrdio da su razlike u stavovima u vezi sa ublažavanjem mera tokom prvomajskog vikenda postojale, jer je normalno da su lekari kliničari oprezniji od epidemiologa i dodao da će preterano veliko oslobađanje sigurno rezultirati povećanjem broja obolelih.

„Popuštanje mera nije kraj epidemije, nego smo samo sa restriktivnih mera prešli na priču o samoodgovornosti građana, nadamo se da su građani shvatili koliko je ozbiljna bolest i da će preuzeti ličnu odgovornost“, rekao je on.

On je dodao da, kao čovek koji voli svoj narod, veruje u građane i u njihovu odgovornost.

„Mislim da su građani shvatili o čemu se radi i da će se ponašati kako treba, kako bi mogli da nastavimo da živimo, a da nemamo preterano veliki broj obolelih“, rekao je on.

Stevanović je rekao da se o snazi virusa može pričati tek kad sve prođe i urade se istraživanja i dodao da je istina da je sada veći broj bolesnika sa lakšom kliničkom slikom.


Pogledaj: U Srbiji 285 novoobolelih od korone, ukupno 9.009, preminulo još šest osoba

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here