Vlada usvojila nove mere, na snazi od ponedeljka ujutru

912
Foto: Canva

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje će važiti od ponedeljka u 6 časova ujutro.


Krizni štab za suzbijanje epidemije predložio je da svim objektima i ustanovama kojima je rad po važećim zaštitnim merama dozvoljen, od sutra, 5. aprila, radno vreme produži na period od 6 časova ujutru do 22 časa.

Vlada Srbije je saopštila da će ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra rad biti dozvoljen isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Živa muzika u baštama će biti zabranjena, a kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira da li imaju ili nemaju baštu.

Dostava hrane ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni. Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakoga dana, kao i do sada.


Pročitaj: Procureli lični podaci Fejsbuka, među njima 160.000 državljana Srbije

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here