Zaraženo još 289 osoba, preminulo 6, na respiratoru 93

586
Foto: Youtube Printscreen

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 289 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 7.872 testirana uzorka. U tom periodu preminulo je još šest osoba, saopšteno je na sajtu Covid-19. Na respiratoru su 93 osobe.


Đorđević: Uveren sam da se Negotin više neće ponoviti

U domovima za stare i ostalim ustanovama socijalne zaštite u Srbiji mere za sprečavanje širenja virusa korona nisu popuštane ni nakon ukidanja vanrednog stanja, zbog toga je stanje u tim ustanovama pod kontrolom, a visoka odgovornost direktora i zaposlenih uverava da se situacija iz staračkog doma u Negotinu više neće ponoviti.

To je za Tanjug izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. koji ukazuje da je broj zaraženih štićenika već duže vreme isti.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Stevanović: Sve više mlađih pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom, tok bolesti nepredvidiv

Sve je veći broj mlađih pacijenata obolelih od kovid 19 koji imaju ozbiljni kliničku sliku i upalu pluća, kaže direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

On je naveo da je u novom talasu tok bolesti nepredvidiv, da ima pacijenata koji od samog starta imaju tešku kliničku sliku, dok drugi na početku imaju blaže simptome koja traje nekoliko dana, a onda se stanje naglo pogoršava.


Pogledaj: Arena u Beogradu danas postaje kovid bolnica za 500 pacijenata

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here