Ministar Đorđević: Danas je Evropa u Baču!

Šta je ministar za rad poručio građanima Bača?

766
Ministar Zoran Đorđević

Srbija će istrajati na svom putu ka Evropskoj uniji i uradiće sve što je potrebno, ali po meri svojih građana, poručio je u Baču ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.


BAČ: Na otvaranju manifestacije „Dani Bača – Dani evropske baštine“, Đorđević je građanima Bača čestitao na istrajnosti u obeležavanju manifestacije u okviru Dana evropske baštine.

„Obeležavanje Dana evropske baštine pokazuje da su naša istorija i naša kultura bogate i da se ovom proslavom Srbija, ali i Bač stavlja na turističku mapu sveta i Evrope“, poručio je Đorđević.

Ministar je rekao da je danas Evropa u Baču i time trebaju da se ponose i građani Bača i svi prisutni, te da je poruka vlade da će Srbija istrajati na svom putu ka Evropskoj uniji i da će „na tom putu uraditi sve što je potrebno, ali po meri svojih građana“.

„Ubeđeni smo da će Srbija u pristupanju biti ravnopravni partner i da će se naša reč ceniti“, naglasio je Đorđević, koji se nada da će iduće godine ova manifestacija biti održana na istom mestu, ali da će tada tvrđava biti pod zaštitom UNESKO-a.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević podsetio je da su afirmacija kulturnog identiteta i različitosti bili osnovni motivi da Savet Evrope 1991. godine ustanovi pojam iz kog je potekla ideja o manifestaciji „Dani evropske baštine“.

„Preplitanje i međusobno obogaćivanje različitih nacionalnih, konfesionalnih i kulturnih identiteta jedno je od naših najvećih bogatstava – bogatstava na koje zaista možemo da budemo ponosni“, rekao je Milićević.

On je istakao da je prioritet Pokrajinske vlade očuvanje i razvijanje bogatstva različitosti našeg podneblja.

Na Bačkoj Tvrđavi predstavnici UNESKO-a uručili su povelje Rezervat biosfere Bačko Podunavlje predstavnicima Zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, Park Tikvara, Gornje Podunavlje i predstavnicima opštine Bač, Bačka Palanka, Apatin, Odžaci i Sombor.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here