Obnova igrališta i planovi za nove puteve u Bačkoj Palanci

1587

Poslovi upravljanja putevima, poslovnim prostorima, kao i dečijim igralištima i javnom rasvetom, u Opštini Bačka Palanka, povereni su JP „Standard“. Građane naše opštine u narednoj 2018. očekuju novine iz ovih oblasti, a o planovima ovog preduzeća za BaP vesti govorio je direktor „Standarda“, Miroslav Sićević.


Prethodne godine, veliki broj pritužbi građana odnosio se na dečija igrališta – od onih koji traže uklanjanje pojedinih, do onih koji smatraju da ih nema dovoljno. Upravo je to jedan od razloga što će u narednoj godini, JP „Standard“ rekontruisati pojedina igrališta. Jedno od takvih je i igralište u Bloku Partizan jer je jedan od najprometnijih u našem gradu.

Miroslav Sićević

„Što se tiče igrališta na „Partizanu“, planiramo da ga sredimo da bi pre svega bilo funkcionalno, bezbedno za decu, a svakako i modernije. Sad završavamo prvi deo posla koji je vezan za napajanje električnom energijom na samom terenu, gde će biti postavljen orman na koji će se priključivati sva oprema potrebna za razne manifestacije koje se dešavaju upravo na ovom igralištu. Nakon toga, u planu je i zamena reflektora sa novim LED reflektorima, kao i promena rekvizita i ograde. Na njegovom primeru ćemo krenuti dalje, prvo sa igralištem na „Tikvari“, a onda i sa ostalim u Bačkoj Palanci“, rekao je Miroslav Sićević.

Prošle zime, na terenu u Bloku Partizan, bilo je postavljeno klizalište, a za ovu godinu se još nije pojavio niko ko bi ga iznajmio. „Prema informacijama koje ja imam iz opštinske uprave, biće klizališta i ove godine, ali onda kad ga neko iznajmi jer tako je rađeno i prošle godine“, dodao je naš sagovornik.

Od Nove godine, izlaskom na teren tačno će se znati koja su to igrališta koja zahtevaju rekonstrukciju, a koja su za uklanjanje, zbog dotrajalosti, i slabog korišćenja. Pored rekonstrukcije igrališta, u narednom periodu, planira se i postavljanje video nadzora na više lokacija u opštini, kao i nastavak radova na optičkoj infrastrukturi koja je započeta ove godine.

„Prošle nedelje je bila stručna ekipa koja se bavi projektovanjem sistema video nadzora iz Beograda. Sa njima smo se dogovorili da se napravi projekat koji će obuhvatiti ceo grad, dakle da se postavi jedinstven sistem video nadzora na koji će se moći priključiti i škole i vrtići i gradske ulice“, dodao je Sićević.

[wonderplugin_slider id=11]

 

Nešto što je takođe sastavni deo unapređenja informacionog sistema jeste i postavljanje wi fi hot spotova. Besplatan internet do sad je postavljen na nekoliko lokacija u opštini, između ostalog i ispred opštine gde uvek cirkuliše veliki broj ljudi. U narednoj godini, besplatan wi fi biće dostupan na još mesta u Bačkoj Palanci.

Osim tekućeg održavanja puteva koje je u nadležnosti „Standarda“, direktor ovog preduzeća kaže da nastoje i da urade nešto novo. To se odnosi na otvaranje novih ulica, pre svega povezivanja Sinaja sa ulicom Branka Bajića, što je i ranije planom predviđeno.

„Planirali smo i da uradimo plansku dokumentaciju za izgradnju puta kojim bi se povezala Banatska i Ulica Ive Lole Ribara, tačnije od Staračkog doma do „Merkura“. Pored naše dobre volje, plansku dokumentaciju nismo dobili zbog toga što se na delu gde bi taj put prolazio, još nalazi pruga i pravo korišćenja tog dela pripada „Železnici Srbije“, istakao je Sićević.

On je dodao da su dobijene određene saglasnosti, podnet je i zahtev da se prenese pravo korišćenja na lokalnu samoupravu, ali promene koje su se desile u JP „Železnica Srbije“, usporavaju čitav proces dobijanja dokumentacije.

Veliki broj projekata koji se ne završe u toku jedne godine, prebacuju se u narednu. Naš sagovornik kaže da ništa ne može da se uradi odjednom, i da za realizaciju svake ideje treba i vremena i novca.

„Mislim da je važno da krenemo i svake godine, u zavisnosti od sredstava koja nam opredele iz budžeta, radimo deo po deo i na kraju ćemo doći do cilja. Sređivanje imovinsko pravnih odnosa je vrlo često otežavajuća okolnost u dobijanju dozvola, i uglavnom to često koči završetke pojedinih projekata“, rekao je direktor JP „Standard“, Miroslav Sićević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here